Norsk folkemusikklags seminar 2014 hadde teknologi som tema. Siktemålet var å belyse teknologiens rolle i forskning på, formidling, tradering og utøving av norsk folkemusikk og –dans. Seminaret samlet ca. 25 deltakere.
Åpningsforedraget ble holdt av professor Tellef Kvifte. Han ga en generell betraktning på forholdet mellom musikk og teknologi i vid forstand, der han bl.a. fokuserte på to av de sentrale teknologiene i vår folkemusikkhistorie, nemlig noteskrift og opptaksteknologi. Deretter ga Notto Thelle, daglig leder av Notam, Norsk senter for teknologi i musikk og kunst, et innblikk i hva sentret arbeider med. Thelle tok spesielt for seg et prosjekt som går ut på å gjøre Eivind Grovens renstemmingsautomat tilgjengelig digitalt.
Dansen kom så i fokus: Mari Romarheim Haugen, stipendiat fra UiO i Oslo og stipendiat Siri Mæland sammen med Maj Vester Larsen og Marit Stranden fra NTNU presenterte eksempler på forsøk med bevegelsessporingssystemet Motion Capture. Innlederne viste hvordan denne teknologien, der sensorer festet til kroppen som blir registrert av flere kameraer, gir muligheter til oss en inngående analyse av bevegelsesmønstre i dansen.
Under kveldsetet fikk deltakerne oppleve en konsert med hardingfelespilleren Britt Pernille Frøholm og Tellef Kvifte, der tradisjonsmusikk og ny teknologi møttes.
På dag to av seminaret tok Britt Pernille Frøholm opp tråden fra konserten dagen før, og delte sine erfaringer med bruk av ny teknologi med deltakerne. Videre presenterte professor og spelemann Sven Ahlbäck software han selv har vært med å utvikle, nemlig noteskriveprogrammet Scorecloud, en programvare som er særlig godt egnet til transkripsjon av folkemusikk.
Siste post på programmet var en paneldebatt med utgangspunkt i hvordan teknologi påvirker vårt forhold til tradisjonen, der Tellef Kvifte, Sven Ahlbäck, Jo Asgeir Li og Siri Mæland deltok. Her ble det bl.a. fokus på problematikken med å bruke internett som kilde.