Norsk folkemusikklags årlige seminar gikk av stabelen på Kongsberg 9.–10. mars. Seminaret, med tittelen «Musikk og dans på 1700-tallet» var et samarbeid mellom NFL, Kongsberg spel- og Dansarlag og Kongsberg Kulturskole, og ble gjennomført med økonomisk støtte fra Rff og Kongsberg kommune. I overkant av 40 deltagere var med.
Første del av seminaret ble avholdt på Lågdalsmuseet, der temaet var musikkultur i bergstedene Kongsberg og Røros. Den faglige delen ble innledet av bergverkshistoriker Bjørn Ivar Berg med et foredrag om gruvesamfunnene på Kongsberg og Røros, der han gjorde rede for den geografiske og sosiale strukturen i byene som lå til grunn for kulturlivet. Videre ga professor Anne S. Blengsdalen tilhørerne en innføring i musikklivet på Kongsberg på 1700-tallet, bl.a. med utgangspunkt i sin doktoravhandling om stadsmusikantvesenet. Lagets leder, Bjørn Aksdal, tok deretter for seg forholdene på Røros på samme tid med foredraget «Spelmann og korpsmusiker – om musikklivet på Røros på slutten av 1700-tallet». Siste programpost i den faglige delen første dag sto musikerne Hans Olav Gorset og John Ole Morken for, da de med ord og toner tok utgangspunkt i to sentrale notesamlinger fra det aktuelle tidsrommet, nemlig den såkalte «Calmarsamlinga» fra 1751 samt noteboka etter Erik Johannesen Haugen fra Røros/Ålen.
Senere på ettermiddagen avholdt NFL sitt årsmøte, før deltakerne ble samlet til middag med påfølgende konsert. Her fikk man først servert et sammensatt innslag fra Kongsberg Spel- og dansarlag, og deretter mer musikk fra Gorset og Morken i solo og samspill.
Andre dag av seminaret gikk i lokalene til kulturskolen på «Bergseminaret». Her sto dansen i fokus, og først fikk deltakerne en innføring i hvordan barn ble undervist i dans og etikette på slutten av 1700-tallet. Danser og pedagog Elizabeth Svarstad sto for dette innlegget, som hadde tittelen «At dressere børn». Den faglige delen ble så avsluttet med professor i dansevitenskap Anne Fiskvik, som foreleste om dansemestre på 1700-tallet.
Som en avrunding på seminaret, fikk deltakerne en flott omvisning i Kongsberg kirke av Hølje og Gunvor Bøen.